Hyppää sisältöön

Nihtisillantie 3,
02630 espoo

9 800

Pinta-ala (m²)

-30%

Hiilijalanjälki

-30%

Lämmitysenergia

-25%

Sähköenergia

Hanke

Enerz suunnitteli ja toteutti Espoossa sijaitsevassa kiinteistössä vyöhykekohtaisen ilmanvaihdon sekä rakennusautomaatiojärjestelmän uusimisen. Uuden rakennusautomaatiojärjestelmän ansiosta rakennuksen sisäilmanlaatu analysoidaan sekä ohjataan vyöhykekohtaisesti. Ilmanvaihtokoneet modernisoitiin ja vanha vedenjäähdytyslaitteisto korvattiin nykyaikaisella ja energiatehokkaalla ilma-vesilämpöpumpulla.

Energiatehokkuustoimenpiteiden avulla pyrimme pienentämään lämmitysenergian tarvetta lähes 30 % ja sähköenergian tarvetta 25 %. Kiinteistön aiheuttama hiilijalanjälki pienenee 30 %.

Energiahanketta toteutettiin 2020 tammi-huhtikuussa. Kyseiseen vuodenaikaan on helppoa tehdä muutoksia kiinteistön talotekniikkaan ja varsinkin jäähdytysjärjestelmään, koska jäähdytystä ei juuri tarvita. Hankkeen toteutusta helpotti myös se, että osa tiloista oli tyhjillään, jolloin saimme toimia rauhassa ilman, että vuokralaiset edes huomasivat muutosten tapahtuvan.

Enerzillä hankkeet toteutetaan hieman eri järjestyksessä, kuin alalla tyypillisesti; aloitamme rakennusautomaatiojärjestelmän saneerauksesta ja pidämme automaation koko hankeajan kärjessä. Tämä helpottaa saneerausta, kun uudet laitteet saadaan heti testattua ja tarkastettua.

Projektin jälkeen on myös ollut helppo seurata vuokralaistilojen sisäilmaolosuhteita erinäisten trendien ja dashboardien avulla.

Haluatko
kuulla lisää?
Ota yhteyttä.

Rene Zidbeck

Toimitusjohtaja
Enerz Group
rene@enerz.fi
+358 40 018 8427